Selecteer een pagina

vrouwelijk leiderschap: de zachte revolutie

Vrijdag is het internationale vrouwendag.

De basis voor de internationale vrouwendag werd op 8 maart 1908 gelegd: duizenden vrouwen demonstreerden in New York voor meer loon, kortere werktijden, betere arbeidsomstandigheden, afschaffing van kinderarbeid, kiesrecht etc. Sindsdien is het pleidooi van vrouwen nog steeds te horen: meer vrouwen aan de top, glazen plafonds, gendergelijkheid… Kennelijk is het feminiene en het masculiene nog steeds niet in balans. En na duizenden jaren masculiene cultuur is dat ook niet zo gek.

Ook ik heb een pleidooi op 8 mei en wel voor vrouwelijke leiders: laten we bij onszelf beginnen… Inside out in plaats van outside in. Laten we vrouwelijk leiderschap definitief op de kaart zetten door te leren hoe we al onze vrouwelijke pracht en kracht omarmen, excuus loos van binnen naar buiten. Authentiek en in balans, duidelijk, liefdevol en streng waar nodig. Met innerlijke rust en weten. Gebruik makend van onze intuïtie, creativiteit en zelfs sensualiteit. Verbindend met het mannelijke, ruimte creërend, vanuit onze zijnskracht. 

Laten we tot volle bloei komen en daarmee leiderschap, organisaties, de wereld wat meer liefde brengen. De angst voorbij: vanuit (zelf)vertrouwen in plaats vanuit controle. Vanuit een vernieuwd bewustzijn. Ontspannen, blij en betekenisvol. 

Mannelijk leiderschap put ons uit. Er is iets anders nodig om balans te krijgen. Balans in onszelf, in onze manier van leidinggeven en in leiderschap en daarmee in de wereld. Door liefdevol het feminiene aspect terug te brengen. Het begint bij ons…

Herken je dit? En wil je ook bijdragen aan meer vrouwelijke kwaliteiten in leiderschap? Laten we dan kennismaken!