Selecteer een pagina

lessen van mijn nieuwe huis

Vandaag is het een jaar geleden dat ik de sleutel kreeg van mijn nieuwe huis. Een droom was werkelijkheid geworden: een prachtige monumentale boerderij met bloementuin, moestuin, hoogstamboomgaard en bijgebouwen. Er was alleen één kink in de kabel: ik zou er met mijn lief gaan wonen en die relatie liep ten eind. Los van alle emotie die daar mee gepaard gaat had het ook nogal wat consequenties, qua hoeveelheid werk, verbouwing, financieel. Zou ik het aankunnen, en meer nog, wilde ik dat wel? Nu, een jaar later, lijkt alles te lukken. Wat waren de lessen?

Ten eerste heb ik geleerd dat de hoe-vraag stellen niet altijd helpt: dan stap ik in mijn hoofd, zie ik alle mitsen en maren en is het project al om zeep voordat ik er aan begonnen ben. De eerste vraag die ik moest beantwoorden was: wil ik dit? Dat vroeg ik aan mijn hart en daarop kwam een volmondig JA. En vanuit die JA realiseerde ik me dat ik alles in stukjes kon knippen, Kaizen in het Japans: kleine stapjes zetten, iedere dag weer een paar en na 10 jaar heb je dan een berg verzet. Dus ik ga mezelf ook 10 jaar. En dat gaf rust:

JA, Kaizen…

Vervolgens had ik vertrouwen nodig, vertrouwen dat ik het ook kon. Nu was mijn held vroeger Pippi Langkous – je hebt geen idee hoe graag ik haar wilde zijn – en een uitspraak van haar is: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan. Dus ik werd Pippi Langkous, iedere keer weer. Met andere woorden: iedere keer wanneer het mij aanvloog, ik me zorgen maakte, koos ik er bewust voor om Pippi Langkous te zijn. Dat resulteerde in instant blijheid, zorgeloosheid, energie en zin. En telkens wanneer ik dat deed ging ik gewoon aan de slag, niet nadenken, gewoon doen.

Vertrouwen, Pippi, doen…

Ik maakte een moestuin, legde paden aan, maakte terrassen en boende het huis schoon, verfde, ruimde alle achtergebleven troep op en realiseerde me: dit kan ik niet alleen. Dus ik vroeg om hulp in de plaatselijke Facebook groep. En ik heb nu een fantastisch team dat me telkens weer komen helpen. Het Gelders landschap meldde zich en bood me struiken aan en het snoeien van de oude bomen. De buren wisten een goed team voor de verbouwing. Een vriendin bood me een vakantie aan. Ik kreeg een lening van vrienden. En… ik accepteerde alles vol dankbaarheid. Vanaf het moment dat ik begon met vragen en dankbaar ontvangen kwam ineens van alles als vanzelf naar me toe!

Durf te vragen, dankbaarheid, ontvangen…

Ik realiseerde me ook dat ik mijn werk anders wilde aanpakken: meer vanuit mijn ziel en missie, meer betekenis en verschil maken, mijn boodschap de wereld in. En ook daar kwam ik in de flow: als vanzelf ontmoette ik de juiste mensen, had ik ineens mijn lezing, een nieuwe website, hulp met marketing, nieuwe producten, mijn eerste nieuwsbrief. En hartverwarmende reacties, nieuwe klanten, boekingen, meer financiële ruimte.

En terugkijkend realiseerde ik me dat ik ook daar hetzelfde pad had gelopen:

  1. Zeg JA, met je hele hebben en houwen
  2. Heb vertrouwen
  3. Ga doen
  4. Durf te vragen en te ontvangen
  5. Wees dankbaar

En het hele universum gaat dan meewerken: er komen fantastische ideeën, prachtige mensen, nieuwe kansen en geweldige resultaten. Dit is de route die ik nu volg en ik heb nog nooit zoveel voor elkaar gekregen als dit afgelopen jaar. Vandaag ga ik vieren, genieten, dankbaar, met een glas uit een heerlijke fles die ik van een blije klant gekregen heb. En dit jaar blijf ik ditzelfde recept volgen. En verder uitwerken: ik hou je op de hoogte 😉 

Wil jij dit ook? Heb je een onmogelijke droom? Een groter doel? Wil je met me samenwerken om dat te verwezenlijken? Boek dan nu een vrijblijvend intakegesprek!