Selecteer een pagina

Leider, wat is je missie?

Vorige week was ik bij een organisatie met veel verloop, langdurige ziekte en gemopper. Ik voerde wat intakegesprekken links en rechts en stelde de vraag: Wat is jullie missie en wat zijn jullie waarden? Niemand, echt niemand kon antwoord geven. Gelukkig stonden missie, visie en waarden wel op de site… 

Ook bij de leiders die ik begeleid valt het me op: slechts een enkeling heeft een diepere persoonlijke missie, of helderheid over eigen waarden. Terwijl het zoveel oplevert: de mogelijkheid om vanuit duidelijkheid betekenisvol verschil te maken. Om je eigen impact bewust en zinvol te vergroten. Om moeiteloos prioriteiten te stellen. En steeds energie te krijgen van wat je doet. 

In al mijn programma’s is het dus een vast onderdeel: jouw missie, jouw visie, jouw waarden kristalhelder krijgen.

En de consequenties daarvan bepalen voor elk onderdeel van je leven:

·      Wat betekent dit voor je rol als leider? Welke keuzes maak je dan?

·      Waar besteed je nog energie aan en waaraan niet meer? 

·      Van wie of wat neem je afscheid? Mensen, gewoonten, gedrag, overtuigingen? 

Dit missie-stuk is het onderdeel van het traject waar mijn klanten het meest blij van worden, omdat dit het optimaal bijdraagt aan rust, duidelijkheid, betekenis, groei en voldoening. Het levert een meetlat voor alles wat je in je leven doet, zodat je je eigen leven en impact bewust kunt creëren. En daarmee ook de gewenste cultuur en betrokkenheid in je organisatie gemakkelijker tot stand kunt brengen, omdat je duidelijker bent en daarmee voor meer urgentie zorgt.

Is het tijd voor jou om je missie, visie en waarden helder te krijgen? En te kijken wat dat betekent in alle facetten van je leven? Laten we dan kennismaken en kijken hoe ik je hierbij kan helpen.