Selecteer een pagina

De veranderende wereld sterft:
Welke pil neem jij?

Bijna 12 jaar lang hebben we vanuit UnityOne verandertrajecten in organisaties begeleid. Specialist in verandering waren we. Veranderen is de enige constante, riepen we. Maar nu is mijn conclusie dat het veranderen van de huidige situatie niet langer voldoende is. De veranderende wereld is nagenoeg dood… 

Je ziet het aan de laatste stuiptrekkingen: chaos, het weer opkomen van autoritaire leiders en opspelende ego’s, disruptie, angst, controle, doemdenken, verontrustende toename van burn out.

En ik zie het bij de leiders waarmee ik werk. Ander gedrag, een nieuwe overtuiging: het voldoet niet meer. Meer kennis, 10% beter, je huidige perspectief: het is niet meer genoeg. 

Want als we vanuit het huidige systeem gaan veranderen los je ten diepste niets op. Daarmee creëer je hooguit een verbetering van het huidige systeem. En daarmee gaan wij het als mensheid niet redden. 

Wat er nodig is is een nieuw bewustzijn, zodat de wereld die zich aandient vanuit een ander perspectief kan worden gezien. Zoals in de film de Matrix: neem je de blauwe of de rode pil? Met de blauwe pil blijf je in hetzelfde bewustzijn, blijf je in de matrix en blijft alles bij het oude en wek je onbewust de doemscenario’s tot leven. Of neem je de rode pil, kies je voor transformatie, en stap je uit de matrix zodat je werkelijk verschil kan maken? Maak jij de journey of the hero? Word jij de disruptieve leider? En bouw je daarmee bewust, van binnen naar de buiten, aan de wereld die zich aandient: De Andere Wereld. 

De trends die nu zichtbaar worden geven hoop: onze focus verschuift collectief naar behoefte aan meer welzijn, voorbij ego naar de vraag wie we ten diepste zijn, leven vanuit missie, waarden en vertrouwen, werkelijke verbinding, people, planet en purpose voorop en daarmee profit als vanzelfsprekend gevolg. 

En daaraan kunnen we alleen inspirerend leidinggeven als we de reis zelf hebben gemaakt. Wanneer we durven te vertragen, onze missie ten diepste te kennen, ons ego te herkennen en te kunnen temmen, en vol van binnen naar buiten kunnen en durven te leven. En daarmee het goede voorbeeld en de mentor te zijn voor de mensen om ons heen. En liefde, licht en lucht in leiderschap en organisaties brengen.

Uit ervaring weet ik dat dat wat vraagt: moed, focus en doorzettingsvermogen. Maar eerst een keus: neem je de blauwe pil of de rode pil? Koste wat kost? Durf je de beste versie van jezelf te zijn? Slachtofferschap los te laten? Ego voldoening los te laten? Vanuit een hoger bewustzijn te leven? Wat er ook gebeurt?

Durf je ondanks druk te vertragen en hier een prioriteit van te maken? Eerst voor jezelf en dan voor jouw organisatie? Durf je de bijbehorende beslissingen te nemen? Wat niet meer past aan mensen, gedachten, gewoonten los te laten?

Durf ik, Nicole, dat? Durf ik UnityOne los te laten en daarmee mijn specialiteit als veranderaar? Durf ik me vanuit mijn nieuwe bewustzijn alleen te focussen op nieuw inspirerend en transformatief leiderschap? Daarmee bij te dragen aan De Andere Wereld? Kan ik de leegte, de angst, het niet weten verduren?

Durf ik in actie te komen en durf ik mezelf helemaal te laten zien?

Mijn antwoord is ja. Ik heb de rode pil genomen. Ik durf zichtbaar te worden en hoe spannend ik dat ook vind mijn missie en visie met jullie te delen. Verhalen te vertellen en lezingen te geven. Trends te benoemen. Successen en falen te delen. Leiders te blijven inspireren en te begeleiden. Wat er ook gebeurt. 

En wat kies jij? De rode, of de blauwe pil?