Selecteer een pagina

De Grote Vraag

Tussen Kerst en Oud en Nieuw heb ik opgeruimd en ik kwam al mijn oude klantdossiers tegen. Daaruit blijkt niet alleen dat ik in de loop van mijn carrière meer dan 500 leiders heb gecoacht, maar ook dat de mooiste trajecten zijn voortgekomen uit één steeds terugkerende coachvraag, gebaseerd op

Drie uitdagingen

1.    Mijn agenda zit overvol, of zoals een succesvolle Nieuw-Zeelandse zakenvrouw het laatst verwoordde: mijn 3 bedrijven, mijn partner en 3 pubers, mijn zieke vader en die verdomde hond… Het voelt als overleven in plaats van leven, en een zes gemiddeld in plaats van de gewenste 8+ 2.    Hoe hard ik ook werk, hoeveel brandjes ik ook blus, hoeveel mensen ik ook steeds weer probeer te inspireren en motiveren, mijn agenda blijft overvol, maar iets in mij voelt te leeg, uitgehold. En dat doet iets met mijn energie. 3.    Ik zou de ruimte willen creëren om te kijken wat ik werkelijk wil in zowel mijn werk als mijn leven, en dat bewust neerzetten, prioriteiten helder hebben, keuzes maken, maar ik ga alleen maar harder rennen en ik voel geen voldoening meer. De coachvraag is dan: wat wil ik echt, en hoe krijg ik dat voor elkaar? En diezelfde vraag stel ik mezelf ook steeds opnieuw en dat heeft bovenstaande veranderingen opgeleverd.

Het Antwoord

Het duurzame antwoord zit in de woorden “wat wil ik echt“. Welke ik? Het stuk dat op zoek is naar meer status, inkomen of kapitaal, successen om te delen, een interessanter cv? Dan ben ik jouw coach niet, want voor mij is die vraag niet genoeg geformuleerd vanuit de diepte van je ziel en daarmee je persoonlijke missie. De ziel wil vanuit liefde, een hoger bewustzijn, een missie neerzetten: de wereld een beetje mooier maken, duurzaam bezig zijn voor planeet en toekomstige generaties, mensen ontwikkelen, co-creatie met klanten, dienend leiderschap en betekenisvolle impact. Wanneer de coachvraag daarover gaat word ik nieuwsgierig. Komt er dan ook nog de moed bij om de consequenties van die missie te dragen, congruent te worden in je missie en je keuzes, je taal en je gedrag? Dan wil ik met je werken! Ik weet hoe uitdagend dat proces kan zijn. Dat het soms voelt alsof je uit de kast komt, wanneer je je visie en je spiritualiteit meebrengt. Dat je je realiseert hoeveel consequenties dit heeft voor bijvoorbeeld je netwerk (ze kennen je nog niet op die manier) en vrienden (ze begrijpen je niet meer). Gewoontes, verwachtingen, leefpatronen die niet meer kloppen. Prioriteiten die veranderen. De angst die opkomt om het normale los te laten. En toch de moed hebben om de benodigde stappen zetten.

Wat daarbij helpt…

…is heel contra-intuïtief: o   Vertraag, creëer ruimte, stilte, tijd. Om heel dicht bij jezelf te komen en je te o   Verbinden met je eigen kompas. Een kompas dat je steeds weer helpt om de juiste keuzes te maken. Een kompas dat jou als leider congruent en inspirerend maakt. En daarmee o   Vergroot je vervolgens je impact op een betekenisvolle manier. In een volgend bericht vertel ik je hoe ik mijn kompas heb ontwikkeld, wat de consequenties waren, waar ik echt even over na moest denken en hoe ik het nu gebruik. Ik wens je een jaar vol impact! Nicole